Kampreferat 5. oktober 2008

Kortspil i regn og blæst

For første gang i sæsonen var vejrguderne ikke i deres lune hjørne, da Johannitterne tog imod AB70 på en regnfuld, kold og ikke mindst stormfuld søndag formiddag i en kamp, der nok især vil blive husket for en halvsnalret dommers intolerance over for udeholdets højlydte protester.

Efter massivt regnvejr natten igennem var Engen drivvåd, hvilket begge hold hurtigt måtte indstille deres spil på. Især målmændene havde svære betingelser, og således var Morten allerede efter få minutter tæt ved at overliste AB70s målmand på en clearing fra egen banehalvdel. Johannitternes målmand Hansen måtte i den anden ende tilsvarende give en hel del gratis hjørnespark væk.

Den våde bane indbød til meget direkte angrebsspil, og her var AB70 skarpest i kampens indledning og bragte sig hurtigt foran 2-0. I den anden ende havde topscorer Frede besvær med at få bolden i mål bag en velspillende AB70-målmand, der især gjorde sig bemærket med et par eminente fodparader. Alligevel lykkedes det Johannitterne at score 2 gange ved hhv. Frede og gæstespilleren Madsen.

Udligningen fik sindene i kog hos flere AB70-spillere, der nu gik mere hensynsløst ind i nærkampene, hvilket faktisk udmøntede sig i endnu en scoring til udeholdet før pausen. Andre gange blev frisparkene dømt, til stor utilfredshed hos især én af AB70s spillere, der efter en tilsvining af dommeren modtog det røde kort.

Med stillingen 3-2 til AB70 gik holdene ind til 2. halvleg, hvor der ikke gik lang tid, før Madsen var på pletten igen og udlignede. I den anden ende fik AB70 dog hurtigt svaret igen efter en yderst sjælden fejl af Münther, der på ellers heroisk vis vikarierede i forsvaret sammen med Morten som følge af Kiplevs skade og Fredes måltørst i denne sæson.

Kort efter meldte dommeren sig endnu engang ind i kampen med en kontroversiel kendelse, da han efter endnu en hård tackling fra AB70 uddelte et gult kort, som hurtigt blev vekslet til rødt, da han samtidig måtte lægge øre til yderligere tilsvininger. Med to mand i overtal kunne Johannitterne herefter indlede et langt stormløb mod AB70-målet de sidste 10 minutter af kampen.

Men bolden ville bare ikke ind! Samtidig var den effektive spilletid minimal, idet clearingerne fra AB70 hver gang røg langt, langt væk. Først i overtiden kom udligningen, da Morten med god hjælp fra sidevinden udplacerede målmanden på et langskud. Selvom Johannitterne havde endnu et par gode forsøg, blev det ikke til flere scoringer i kampen.

Johannitterne måtte således nøjes med det ene point efter det uafgjorte resultat på 4-4. Dermed bevarer AB70 sin 3.-plads i puljen, men samtidig også sit forspring på 5 point ned til Johannitterne på 4.-pladsen. Med blot to runder igen, ligner det en noget nær umulig opgave for Johannitterne at hente. I stedet må man fokusere på en bevare den nuværende position når der går løs mod rækkens to bundhold i efterårets sidste to kampe.