Kampreferat 2. maj 2007

Første hjemmebanesejr nogensinde

Så kom forløsningen endelig! Johannitterne vandt deres første officielle hjemmesejr nogensinde, da holdet besejrede Volvox med 3-2. Der var lagt op til den helt store fodboldfest på Engen med stor tilskueropbakning og godt vejr. Nogen vil sikkert huske Volvox fra efterårets 3-3-kamp på udebane, hvor Volvox sikrede det uafgjorte resultat i sidste sekund, så motivationen hos Johannitterne var helt i top.

Kampen startede i højt tempo fra begge hold, specielt taget i betragtning af baneforholdene, der næsten umuliggjorde poleret spil, hvilket allerbedst kom til udtryk i specielt Volvox’ utallige håbløse afslutninger, der ikke var i nærheden af målet. Således var indledningen meget fattig på reelle chancer, og symptomatisk for denne periode faldt det første mål på et langskud fra Frede, der endnu engang viste et eksempel på sin fremragende sparketeknik.

Hansen gjorde endnu engang et fremragende stykke arbejde på sin plads i Johannitternes mål.

Johannitterne havde før kampen fokuseret meget på at fastholde en solid defensiv og ikke hænge for mange mand oppe i angrebet, men kort før pausefløjtet havde ivrigheden fra specielt Morten taget over ved et angreb, og på den efterfølgende kontra fra Volvox kunne Mathias og Hansen ikke stille meget op. 1-1 var altså stillingen, da holdene gik til pause. 1. halvleg bød også på comeback fra Simon Frost, som nogen måske husker som spilleren, der aldrig nåede at få officiel debut for Johannitterne i holdets første sæson. Efter kampen udtalte han, at en kommende kontrakt bestemt ikke kunne afvises.

Selvom Johannitterne havde hjørnespark, holdt man to forsvarsspillere tilbage, hvilket viste sig at være særdeles fornuftigt.

2. halvleg blev meget lig 1. halvleg med Volvox som det mest chanceskabende hold, men med Johannitterne som første målscorer – denne gang efter gennembrud og afslutning fra holdets topscorer, Aksel, der nu er oppe på 7 scoringer i indeværende sæson. Men endnu engang lykkedes det Volvox at udligne, og Johannitterne kunne med bange anelser huske tilbage på forrige hjemmekamp, hvor sejren blev smidt væk i sidste sekund. Men denne gang var det Johannitterne, der scorede i de døende sekunder efter et flot gennembrud af Thor fra venstrekanten.

Efter kampen var der dømt fællesspisning og Champions League i klubhuset.

Ved dommerens slutfløjt kunne jublen fra hjemmepublikummet for alvor bryde ud, og holdet kan nu for alvor begynde at syne toppen af tabellen med deres nuværende femteplads. Kampen var desuden en perfekt optakt til næste uges topbrag mod Johannesskolens 3.g’ere, der kan se frem til hård modstand fra en velspillende – men mest af alt velfightende – flok spillere fra Johannitterne.