Kampreferat 20. juni 2007

Flot punktum på forårssæsonen

Johannitternes sidste kamp i forårssæsonen mod FC Nyhavn blev et flot punktum trods et uafgjort resultat. Hele truppen var samlet på Engen, men Krede havde meldt fra pga. sygdom, og Hansen måtte ligeledes gå ud med sygdom efter blot 5 minutters spil, hvilket skulle vise sig at få enorm betydning for kampen. Men ellers var alle klar til kamp og opsatte på at slutte sæsonen af på ordentlig vis.

Udover Hansen og Krede der ikke kunne deltage i kampen indfandt der sig senere op mod adskillige andre tilskuere for at støtte Johannitterne.

Johannitterne indledte kampen med fuld damp på kedlerne, hvilket hurtigt kastede et par halve chancer af sig. Offensivt var holdet godt kørende, og til tider var de omkring 10 tilskuere vidner til flere flotte kombinationer, hvoraf den ene førte til en føring. Anton førte bolden op langs venstrekanten og fandt Frede i midten, der hurtigt førte bolden videre ud til Morten. Med en præcis aflevering spillede han Aksel fri foran målmanden, der i første omgang afværgede bolden, men ikke bedre end at Aksel liggende let kunne skrabe bolden ind over målstregen.

Det velfungerende angrebsspil gav i starten nogen chancer, hvilket til tider udmøntede sig i mål.

Forsvaret havde lette betingelser i kampens indledning, da FC Nyhavn gang på gang selv formåede at miste bolden, og Hansen nåede således knap nok at røre bolden, før han måtte forlade banen. Ind på mål kom Mathias, der ligeledes vikarierede på målmandsposten mod Vanløse. Midt i halvlegen begyndte Nyhavn så småt at få bedre fat i spillet, hvilket tvang Johannitterne til mange lange bolde, som delvist ødelagde spillet, da bolden var mere uden for banen end inden for. Bl.a. pga. modstanderens irritation af dette valgte Anton at standse et forbigående langskud fra Frede med hænderne, hvilket dommeren dog takserede til gult kort og dermed 10 minutters udvisning.

Selvom FC Nyhavn optil flere gange krævede dommerens opmærksomhed, var det dog kun et fåtal af gangene, at der blev dømt til deres fordel.

Umiddelbart herefter lød pausefløjtet, og Johannitterne kunne i ro og mag ligge taktikken til 2. halvleg, hvilket bar frugt de første 8 minutter. Men pludselig kom Nyhavn fri til et sjældent skud på mål, som Mathias parerede lige ud til en modstander, der let kunne udplacere den vikarierende målmand. Johannitterne blev igen fuldtallige, og kun 5 minutter senere var holdet igen tilbage på sejrskurs, da Münther hamrede en løs bold i kassen, og dermed endelig fik scoret sit første sæsonmål.

Endnu engang fik Nyhavn dog udlignet, da de kort efter fremtvang et halvtyndt frispark, hvor skuddet blev rettet af i muren, og snød Mathias i målet. Men Johannitterne var stadig i gavehumør, idet Mathias fuldstændig fejlvurderede en høj bold, som hoppede over ham og ind i det tomme mål. Heldigvis var Thor på pletten kort efter med en flot dribletur kronet med en lige så flot afslutning uden chance for målmanden. Trods store chancer til begge hold i slutminutterne blev det ikke til flere mål, og kampen endte således 3-3, hvilket Nyhavn uden tvivl må stille sig bedst tilfreds med.

Johannitterne kunne dog også gå fra banen med oprejst pande, idet de havde spillet en rigtig god fodboldkamp – specielt taget i betragtning af, at banen var Engen! Med lidt mere held og en 1. målmand på toppen havde Johannitterne uden tvivl også resultatmæssigt gået fra banen med et endnu mere positivt indtryk. 1 point var dog nok til at sikre 4.-pladsen – og kampen mod Nyhavn var den måske spillemæssigt bedste kamp til dato, så der var al grund til tilfredshed i spillertruppen, som nu kan gå på en velfortjent sommerferie.