Kampreferat 12. juni 2007

Oprykning glippede

Det var et skuffet Johannit-hold, der forlod banen efter et nederlag på 3-1 til Vanløse for endnu engang havde man udelukkende sig selv at takke for den manglende sejr. Vanløse var bestemt ikke en skræmmende modstander, og en modstander af den kaliber skal i fremtiden besejres, hvis man vil gøre sig forhåbning om oprykning i næste sæson. I denne sæson må Johannitterne dog konstatere, at en oprykning nu er uden for rækkevidde efter en indsats, der kandiderer til den ringeste i indeværende sæson.

Om Johannitterne er ved at opbygge et decideret kompleks på hjemmebane, hvor det hidtil kun er blevet til 1 sejr ud af 4 mulige, er svært at svare på, men der er vist ingen tvivl om, at Engens forholdsvis små baner bestemt ikke er til Johannitternes fordel. Dette kom til al tydelighed frem i kampen mod Vanløse, da Vanløse efter deres lidt tilfældige føringsmål i 1. halvlegs slutminutter valgte at stille 5 mand i forsvaret, hvilket gjorde det meget vanskeligt for Johannitterne at komme til de helt store målchancer.

1. halvleg var ellers præget af ganske udmærket spil fra Johannitterne, der i den grad sad på spillet kun brudt af Vanløses sporadiske forsøg, som Mathias, der i Hansens fravær havde meldt sig klar på sin gamle position mellem stængerne, let afværgede. Men i takt med, at Johannitterne begyndte at skifte ud, og Vanløse trak sig tilbage på banen som følge af deres føringsmål, begyndte spillet så småt at falde sammen.

Denne tendens fortsatte i 2. halvleg, og spillet udviklede sig til ren powerplay, hvor Johannitterne tyede til enkelmandspræstationer, der gjorde det let for Vanløse at forsvare deres mål. Symptomatisk for kampen skulle der en tilfældighed til at sikre Johannitterne en udligning, idet den efterhånden faste lånespiller Torp let kunne udplacere målmanden efter at have opsnappet en løs bold. Men få minutter svarede Vanløse igen med et lige så tilfældigt mål.

Johannitterne intensiverede deres powerplay, hvilket bl.a. resulterede i et skud på stolpen fra Anton, men i stedet for en udligning, udbyggede Vanløse føringen på en kontra, hvor Mathias uden for feltet ikke fik ordentlig ram på bolden med hovedet, og Vanløses angriber kunne let trille bolden i mål. Trods vild angrebsiver og et utal af hjørnespark blev der ikke scoret mere, og måtte således endnu engang se sig slået på Engen. I ligaens sidste kamp hjemme mod Nyhavn får holdet chancen for at rette lidt op på den kedelige hjemmebanestatistik samt opnå en placering i top-3, hvilket ville være kronen på en ellers flot sæson.