Kampreferat 11. oktober 2006

Sejr!

Så blev Johannitternes første reelle sejr i denne sæson endelig en realitet. Meget symptomatisk fandt dette sted i Fælledparken, som efterhånden er ved at udvikle sig til et fantastisk sted for Johannitterne, der tidligere slog Skjold med 8-3 her. Denne gang gik det ud over ligaens nr. 2, HB, i en kamp der blev spillet på en bane, hvor under halvdelen var dækket af græs. Kampen var ellers tæt på at blive aflyst, da 8 af holdets spillere havde meldt afbud, men en hjælpende hånd fra Grøndal Boldklub i form af 3 spillere samt den gamle kending, Mikkel, gjorde kampen mulig at gennemføre. Og netop førnævnte forstærkninger af truppen gjorde udslaget.

Som billedet tydeligt viser, var banen under normal standard, men dette kuede ikke Johannitterne, der til tider spillede flot kombinationsspil.

Fra kampens start viste Johannitterne, at man var kommet for at få point med hjem og dermed også undgå den pinlige sidsteplads i puljen. Johannitterne tog således styringen af spillet, og i hele 1. halvleg blev HB aldrig rigtig farlige, og de få forsøg, de havde, redede Morten, der i øvrigt gjorde en god figur i målet, uden de store problemer. Til gengæld vrimlede det heller ikke med chancer i den anden ende, men det blev trods alt til et enkelt mål fra GBK’s Emil, der spillede en fremragende kamp. Men det var stadig et tilfreds hold, der kunne gå til pause med en føring på 1-0, og man troede virkelig på sejren. Dog sad det stadig i bagholdet på flere spillere, at holdet flere gange er gået alvorligt ned i 2. halvleg. Men dette skulle ikke ske denne gang!

Dette blev gjort endnu mere realistisk, da Johannitterne få minutter inden i 2. halvleg udbyggede føringen til 2-0 på endnu et flot mål af Emil efter et flot opspil. Herefter gik Johannitterne en anelse i stå og lod HB få mere spil, hvilket resulterede i en reducering på et indlæg, som HB's angriber let kunne heade i netmaskerne. Men modsat tidligere viste Johannitterne ikke de store tegn på usikkerhed og satte i stedet tempoet op og scorede til 3-1 på et fremragende mål af Mikkel. Men endnu engang lykkedes det HB at reducere efter en uheldig fodparade af Morten.

Grundet de mange ny ansigter på Johannitternes hold var der ikke trøjer nok til alle, og derfor havde man lånt GBK's uvaskede trøjer til kampen.

Herfra gik kampen ind i en nervepirrende fase, hvor flere af Johannitterne tænkte tilbage på 3-3-kampen mod Kastrup, hvor Kastrup som bekendt udlignede dybt inde i dommerens tillægstid. Tillægstid var der også rigeligt af i kampen i Fælledparken, hvor dommeren desuden havde spillet en særdeles uheldig rolle tidligere, da han flere gange stod i vejen for bolden, når Johannitterne angreb og en enkelt gang oven i købet for en spiller, hvilket dog betød, at dommeren selv måtte bide i græsset. Udover Johannitternes stigende protester til tillægstiden, blev mørket også til sidst en hæmsko for dommeren, der efter en udbygning af føringen fra Emil, var nødt til at fløjte af.

Således er Johannitterne oppe på 7 point i ligaen efter 8 kampe, hvilket er nok til delt 8. plads, dog med to kampe mere end de omkringliggende hold. Der er altså stadig en realistisk mulighed for, at Johannitterne undgår sidstepladsen, men det kræver formentlig en sejr i den udskudte kamp mod bundholdet Pioneren. Men hvis Johannitterne fortsætter takterne fra kampen mod HB, bør dette også let kunne blive en realitet.