Kampreferat 31. august 2006

Sort dag i Johannitternes historie

Kampen mod ØKF blev på mange måder en sort dag i Johannitternes historie, eftersom et rekordstort antal spillere enten havde meld afbud til kampen eller simpelthen undlod at dukke op. Således var Morten, Frede og Münther som de eneste klar til kamp, og havde det ikke været for kameramanden Anders Holstborgs, dommeren Mathias von Jessens, og Münthers kæreste Pias indtræden, var kampen blevet aflyst. Men med hjælpen kunne Johannitterne stille til start med 6 mand og med visheden om, at forstærkninger var på vej.

Münther, Morten og Frede var de eneste ud af de 13 mand store trup, der var mødt op til kampen.

Kampens indledning bar naturligvis meget præg af at ØKF var en mand i overtal, og de kunne lægge et massivt pres på Johannitterne, der heroisk fightede foran eget mål. Dette udmøntede sig i tre scoringer, men langsomt fik Johannitterne mere spil og således kunne Morten efter en fremragende dribletur helt nede fra eget forsvar, hvor der undervejs blev lavet tunnel på to spillere, udplacere målmanden ligeledes mellem benene. Kort efter var det Münthers tur til at vise sit værd som dribler, og kampen var nu helt åben. På dette tidspunkt havde Johannitterne fået deres første forstærkning i form af "Lampe" fra Grøndal Boldklub, der overtog målmandsposten fra en eminent spillende Anders Holstborg set i lyses af, at det var hans første "rigtige" fodboldkamp nogen sinde.

Münther og Morten var på pletten for Johannitterne, og må nu dele topscorer-værdiheden foreløbigt for denne sæson.

I pausen kom yderligere to forstærkninger og spillemæssigt fik dette stor betydning i 2. halvleg, hvor det lige pludselig var ØKF, der var presset helt i bund, men alligevel lykkedes det Amager-holdet at udbygge føringen til 4-2, inden Nikolai Sjøgreen kunne sende bolden op i målhjørnet på et flot skud. Men dette blev også det sidste mål fra Johannitterne, der ikke formåede at lukke ØKF-defensiven op, hvorimod ØKF kunne lukke kampen på en kontra.

Kampens omgivelser kunne på ingen måde måle sig med dem, Johannitterne spillede under mod Grøndal Boldklub blot tre dage forinden, hvilket kunne ses på tilskuerinteressen.

Således var der ikke den store forskel rent resultatmæssigt på de to halvlege, hvilket er dybt mærkeligt spillermaterialet taget i betragtning. Det var naturligvis stor skuffelse at spore hos flere af Johannitternes spillere, for dette var en kamp som man burde have vundet, og med et større spillerfremmøde havde dette formentlig også blevet en smal sag. Så hvis Johannitterne vil gøre sig nogle forhåbninger om, at få point i denne sæson, er man nødt til fra spillernes side at vægte en træningskamp mod ærkerivalerne fra Grøndal Boldklub på Vanløse Stadion foran 70 tilskuere lige så højt som en turneringskamp mod upåagtede ØKF. Dette kunne passende blive tirsdag d. 5. september, hvor Johannitterne på udebane møder Hvidovre IF kl. 19.00. Så både spillere og ikke mindst fans opfordres herfra på det kraftigste til at møde op og forsvare Johannitternes ære.