Kampreferat 21. august 2006

Ineffektivitet i voldelig kamp

Johannitternes første turneringskamp i efterårssæsonen mod AIK Frederiksholm endte med et skuffende nederlag på hele 8-0 til hjemmeholdet, hvilket var mange mål for stort set i forhold til spil og chancer. Johannitterne havde til kampen deres største spilleropbud nogen sinde med deres 10 mand store trup. Dette formåede man dog ikke at udnytte til fulde, eftersom det ikke blev konditionen, der i modsætning til tidligere kampe blev afgørende for kampens resultat.

For første gang nogensinde kunne Johannitterne byde på organiserede træningsøvelser som opvarmning til kampen, hvilket vi håber, kan fortsætte i de kommende kampe.

Kampen startede i højt tempo fra begge hold, og Johannitterne havde flere gode forsøg i startminutterne, men enten røg bolden ved siden af eller også var den lige på målmanden. Langsomt begyndte AIK dog at få overtaget, og det var da også dem, der kunne bringe sig foran halvvejs inde i 1 halvleg. Få minutter senere udbyggede de føringen til 2-0, hvilket også var resultatet, da de to hold gik til pause.

Da Johannitterne startede 2. halvleg, var det et meget optimistisk mandskab, som uden tvivl troede på, at kampen kunne vendes til deres fordel. Men denne forhåbning blev hurtigt gjort til skamme, eftersom AIK på få minutter havde udbygget føringen med både 3, 4 og 5 mål. Herefter gik kampen ind i en særdeles voldelig fase, hvor den onde stemning holdene imellem fyldte mere end koncentrationen om selve spillet på banen. Således blev bl.a. Hessel groft nedsablet bagfra, men da dommeren tydeligvis havde tilknytning til hjemmeholdet, forblev det gule kort nede i hans lomme.

Johannitterne var allerede før kampen klar over, at det ville blive en meget fysisk betonet affære, og flere spillere viste til tider overdreven respekt for modstanderen.

Da dommeren endelig kunne fløjte kampen af, var stillingen 8-0 til AIK, hvilket set med neutrale briller var en alt for stor sejr i forhold til spil og chancer, og Johannitterne kunne efter kampen konstatere, at man ikke vinder nogen fodboldkampe, hvis man ikke får bolden ind over mållinien. Man kunne også konstatere, at det psykologiske har en enorm stor betydning i fodbold, for da AIK scorede til 4-0 og kampen ikke længere så ud til at kunne vendes, begyndte Johannitternes spillere efterhånden at slå mere og mere op i banen, hvilket var hovedårsagen til det store nederlag.

De manglende mål får Johannitterne mulighed for at rette op på, når holdet mandag d. 28. august kl. 19.00 møder Grøndal Boldklub i en træningskamp på Vanløse Idrætspark. Her skulle der være så godt som garanti for mål, eftersom der i de to holds tidligere opgør blev scoret henholdsvis 2 og 4 mål fra Johannitternes side.