Kampreferat 29. april 2006

Manglende bredde kostede sejren

Her til formiddag lykkedes det Amager FF at besejre Johannitterne med 3-2 på deres hjemmebane. Optakten til kampen for Johannitterne havde været alt andet end optimal, da spillerne meldte fra på stribe - Aksel så sent som 3 timer før kampstart - og der var således kun 4 spillere (Morten, Anton, Scheel og Münther) tilbage, da dommeren fløjte Johannitternes første turneringskamp i seniorrække 3 i gang. Derfor var man blevet nødt til at indkalde en række reservespillere, bestående af 3 GBK-spillere, samt Sebastian Kronborg, der tog tjansen som målmand i dagens anledning, hvilket han gjorde særdeles glimrende, set i lyset af, at det var helt nyt for ham.

Ud over at kampen var en præmiere for Johannitterne i KBU-regi, var det også indvielses-kampen for de nye trøjer.

Kampen startede med godt spil fra begge hold, og det blev hurtigt til et par halve chancer i begge ender. Efter omkring 10 minutters spil lykkedes det Morten at få bolden i mål, efter godt opspil fra venstrekanten, og han sparkede resolut i det korte hjørne. Men præcis ligesom i kampen mod Grøndal fik Johannitterne ikke lov til at nyde føringen i særlig lang tid, for kort efter udlignede AFF føringen med et skud udefra, hvor Sebastian fejlvurderede bolden, som desværre endte netmaskerne.
Amager FF stod også for kampens næste mål blot et par minutter senere, og da holdene gik til pause var stilling fortsat 2-1 til hjemmeholdet. På dette tidspunkt af kampen, kunne man allerede mærke tydelige problemer hos flere af spillerne hos Johannitterne, hvilket skulle ses i lyset af den elendige grundform og diverse sygdomsproblemer hos mange af spillerne. Dog var Johannitterne spilstyrende i store dele af 1. halvleg, hvor det udover målet bl.a. blev til en afslutning på undersiden af overliggeren fra klods hold, samt en misbrugt friløber. AFF havde dog også et par chancer ud over deres to mål, så alt i alt en meget lige halvleg, hvor begge hold sagtens kunne have ført.

Der var mange mand i feltet, når Johannitterne angreb. Til gengæld var der knap så mange, når det galt om at forsvare i den anden ende.

Efter pausen udbyggede AFF føringen efter få minutters spil efter et hjørnespark, hvor der ikke blev headet ordentlig væk, og så kunne Amager let bringe sig på 3-1. Men Johannitterne fortsatte ufortrødent, og spillede sig især frem til mange dødboldsituationer, som bl.a. var en konsekvens af det noget hårdere spil fra AFF's side, der nok burde have kostet et gult kort eller to. Det var således også på et frispark, at Johannitterne fik reduceret, efter at Morten var blevet fældet blot 10 meter fra mål. Dette udnyttede Münther til fulde, da han med et hårdt og ikke mindst præcist spark sendte bolden op i fjernest krog.

Johannitterne havde en del hjørnespark i løbet af kampen, men skarpheden manglede foran mål - også i denne situation.

Men dette blev altså også det sidste mål i kampen, for på trods af nogle ihærdige forsøg i kampens afslutning lykkedes det ikke Johannitterne at udligne, hvilket naturligvis også hang sammen med trætheden hos de fleste spillere. Trods nederlaget kunne spillerne gå derfra med oprejst pande, for kampen havde vist, at man sagtens kunne være med på senior-niveau, og når Johannitterne får den manglede del af holdet tilbage, vil man til hver en tid kunne besejre en modstander af den kaliber.
Nu ses der frem mod næste kamp, som allerede er på onsdag hjemme mod Husum BK, og her forvendes hele spillertruppen til rådighed.

Der var fuldgode afløsere til kampen, men til de kommende kampe må det forventes at spillere som Skalle (billedet) ikke er at finde i truppen.