Kampreferat 19. april 2006

Nederlag i debutkampen

Johannitternes første kamp nogen sinde endte med et nederlag på 5-2 til Grøndal Boldklub for øjnene af bare 4 tilskuere. Kampen blev spillet på grusbanen ved Vanløse Idrætspark som følge af det noget sløje forår vejrmæssigt set. Holdene havde inden kampen aftalt at spille med 8 mand på hvert hold i 35 minutter pr. halvleg, hvilket hang sammen med, at der var tale om en venskabskamp. Johannitterne måtte til dagens kamp undvære Frederik, der er ude med en skade for tiden, samt Aksel, som ikke kunne få kampen til at passe ind i sine planer for i dag.

Kampen startede lidt nervøst fra begge holds side, og der var en del fejlafleveringer. Grøndal fik kampens første store chance, da de lidt tilfældigt sendte bolden på overliggeren, men herefter overtog Johannitterne spillet og lagde i perioder et massivt tryk på Grøndal, der blev tvunget til at sparke lang bolde frem til angriberne, hvilket gjorde det nemt for Anton og Scheel at rydde op. Det var da også Johannitterne der kom først på måltavlen, da Münther, der var særdeles veloplagt specielt i første halvleg, efter fremragende opspil kunne sende bolden i kassen efter et kvarters spil. Men 10 minutter senere kom udligningen fra Grøndal, og dette blev også stillingen, da holdene gik til pause, hvilket Grøndal ret beset måtte være mest tilfredse med. Johannitterne burde i hvert fald have ført med ét mål, da Anton kort før pausen brændte et straffespark, hvor han svagt skød lige på målmanden. Grøndal havde stort set udelukkende levet på deres kontrachancer, som dog var et meget sjældent syn i halvlegen.

Johannitterne sad på det meste af spillet i første halvleg - her var den "spillende træner"; Hønse blevet placeret som frontangriber, som følge af en mindre skade hos Thor. Hønse fyldte godt op i landskabet og havde nogle nærgående afslutninger.

Anden halvleg bar præg af den ret så dårlige kondition, der kendetegnede begge hold i dag. Johannitterne lagde ud med samme kontrollerende spil, som de havde praktiseret i store dele af første halvleg, hvilket udmøntede sig i endnu en scoring – denne gang fra Anton, der dermed fik gjort skaden fra straffesparket god igen. Men endnu engang lykkedes det Grøndal at udligne, og pludselig begyndte de at overtage styringen af kampen, og kom kort efter foran med 3-2.

Grøndals vikarierende målmand Mathias von Jessen var ikke bleg for at gøre opmærksom på den aktuelle stilling i kampen på 3-2.

Nu var det op ad bakke for Johannitterne, der var tvunget til at satse en smule og lade en forsvarsspiller gå op på midtbanen. Men dette resulterede i endnu en scoring fra Grøndal på en hurtig kontra efter et af Johannitternes utallige hjørnespark i kampen. Johannitterne kunne aldrig rigtig få lagt det ønskede tryk på Grøndal, men kom alligevel frem til en del tilbud, men skarpheden manglede i den grad. Der var ikke rigtig noget der fungerede mere for Johannitterne, og i stedet for det til tider flotte pasningsspil, der kendetegnede dem i første halvleg, gik man over til at spille med lange flade bolde, hvilket der ikke kom det store ud af. Til gengæld fik Grøndal tilkæmpet sig endnu et mål i de døende sekunder af kampen.

Johannitterne havde trods den manglende styr på spillet en del gode tilbud, da Grøndal var kommet foran, men ind ville bolden ikke. Her headede Scheel lige over mål efter et godt indlæg.

Sejren må nok siges at være en anelse for stor i forhold til spil og chancer, dog var det ganske velfortjent, at Grøndal endte som vindere efter en flot anden halvleg fra deres side, men med lidt mere held i afslutningerne kunne Johannitterne trods alt sagtens have fået i hvert fald uafgjort. Men sådan skulle det altså ikke blive i deres debutkamp, men de kan alligevel tage en masse gode takter med fra kampen, så alt i alt en udmærket kamp, som gjorde det klart for enhver, at der er et stort potentiale i holdet, når man er blevet bedre sammenspillet, kommet i bedre form og har indstillet sigtekornet en smule bedre, end det var tilfældet i dag.

Næste opgave for Johannitterne er lørdag d. 29. april kl. 11.00 på udebane mod Amager FF, der også var i kamp i dag, hvor der blev til 3-3 på udebane i lokalopgøret mod Kastrup.